Vítejte na blogu o Japonsku!
Předem upozorňuji, že netoleruji žádné reklamy a tento blog nespřáteluji! Děkuji za pochopení a doufám, že vás tato stránka zaujme a poskytne vám nějaké informace ať už je potřebujete k čemukoliv. Ještě vás žádám abyste žádné z mých článků nekopírovali!

Japonská kuchyně

22. května 2010 v 23:32 | Nashime Kamichiro |  Kuchyně
  • Mnoho lidí si plete japonskou kuchyni s čínskou
  • Jsou ale rozdílné
  • V čínské kuchyni se často připravují pokrmy rychlým smažením, zatímco v Japonsku se oleje používá méně, pánve se vymašťují lojem, vaří se v páře nebo se dusí na směsi oleje, rýžového vína a sójové omáčky. Někdy se v japonské kuchyni připravují pokrmy přímo na dřevěném uhlí bez použití tuku. V Číně se rovněž podává valná většina pokrmů teplých, zatímco japonskké recepty jsou často založeny na principech studené kuchyně (jí se studená rýže, chlazené nudle apod.) Japonská kuchyně upřednostňuje přirozené, přírodní chutě pokrmů, hlavními dochucovacími prostředky jsou pouze sójová omáčka, rýžové víno a glutasol. Jako koření se používá zázvor, zelený křen Wasabi (v naší kuchyni možno s přimhouřením oka nahradit naším klasicky používaným křenem). Z hlediska zdravé výživy je japonská kuchyně jednou z nejzdravějších na světě. Jejím důležitým prvkem je velká spotřeba syrové zeleniny a ovoce, hojné využívání ryb, omezené použití tučného masa a mírné používání oleje.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Tak doufám, že se vám tento blog líbí a vrátíte se :-)
Sayonara!